Vistbacka Kattpensionat

 

 

Älvsbyn, Norrbotten

 

Inför vistelsen

Kolla att katten inte har mask, löss, skabb/öronskabb eller fästingar innan vistelsen.

Vaccinationer och försäkringar mm

Gästerna måste vara vaccinerade (kattsnuva och kattpest). Senaste vaccinationen måste vara max 1 år sedan. Är det första gången katten vaccineras så måste det ha gått minst två veckor mellan vaccinationen och vistelsen på pensionatet. Intyg från veterinär om vaccinationen ska visas.

 

Katten/katterna ska givetvis vara kollade för löss, skabb/öronskabb och fästingar innan de lämnas. När det gäller avmaskning är ägaren ansvarig för att kolla att inte katten bär på parasiter innan den lämnas hos oss så se till att det är gjort i god tid före vistelsen. Upptäcks det att gästen har mask så måste vi avmaska och då tillkommer en kostnad på 400 kronor per katt (avmaskning av samtliga gäster som finns i samma rum måste göras samtidigt och då blir det 800 kronor för två osv.) som ska betalas vid hämtning. 

.

Det är inte ett krav att katten ska vara försäkrad men det är bra om den är det. Det kan bli dyrt om den måste uppsöka veterinär under vistelsen. Om det händer tar vi givetvis kontakt med ägaren för att prata om hur vi ska göra men allra bäst är det om den är försäkrad och att vi får en kopia på försäkringsbrevet vid avlämnandet.

 

Om katten måste uppsöka veterinär och inte är försäkrad så ska den eventuella veterinärskostnaden betalas vid avhämtning. Om vi inte får tag i ägaren på de uppgifter som angetts kommer vi att uppsöka veterinär på eget bevåg om vi anser att det är nödvändigt. Det viktigaste är kattens hälsa. Som kattägare förbinder du dig vid incheckningen att betala samtliga uppkomna kostnader för veterinärvård samt resor i samband med veterinärbesök.

 

Hankatter över sex månader måste vara kastrerade och vi tar tyvärr inte emot honkatter som löper. Om katten äter p-piller ska dessa medtagas och vi ger p-piller om det infaller under vistelsen.

 

Ta gärna med er egna leksaker och bekvämligheter som filtar och annat som gör katten trygg. Katten tycker säkert att det känns bättre om det finns någonting hemmifrån som luktar trygghet och som känns igen. 

 

Vi borstar gärna och klipper klor men bara om katten är van vid det och tillåter att vi gör det. Det är helt på kattens villkor. Om vi ska borsta så ta gärna med de borstar som katten är van vid och känner sig trygg med.

 

Mat

Vi tillhandahåller torrfoder och blötfoder till alla gäster, äter katten mat av ett annat märke måste ägaren själv tillhandahålla detta men det påverkar inte priset för vistelsen. Om katten har känslig mage så ta med lite eget foder så att vi kan blanda de första dagarna så att kattens mage lär sig tåla den nya maten.

 

Toabesök

Vi tillhandahåller kattsand av märket Super Benek Corn Cat.  Det är en miljövänlig komposterbar majssand och katterna tycker den är bra.

 

Sandlådorna töms från kiss och avföring 2ggr/dygn, mer om det behövs och fylls på efter behov. Sanden bytes helt med jämna mellanrum vid längre vistelse. Lådor töms, rengörs och desinficeras mellan gäster.