Vistbacka Kattpensionat

 

 

Älvsbyn, Norrbotten

 

Rummen

Rummen är ljusa och trevliga. Det finns fem rum som är ca 5-8 kvm stora och har ett stort fönster. De tre rummen som syns på ovanstående bild har ett fönster mellan sig så att gästerna kan se varandra om de vill. Det går även att sätta en skiva mellan om det ska vara mer privat. De två rummen längst bort på bilden går även att koppla ihop genom att vi tar bort ett fönster och då blir det ett stort rum till en stor kattfamilj. De två övriga rummen är lite mer privata (se lilla bilden) och där kan man stänga en dörr om dem och katterna kommer inte i kontakt eller kan se varandra. 

 

"Fransk balkong"

Som en extra bonus så finns det en liten balkong, typ "fransk balkong" utanför varje fönster. Det är en hylla som är ca 40 centimeter bred och går utanför hela fönstret. "Balkongen" är förstås innätad så att katten kan sitta där någon stund ibland när man låter fönstret stå på glänt. Dessutom så möjliggör det att vi kan vädra i rummen för allas trevnad. 

 

Hotellrummen finns på övervåningen i vårt hem då vi anser att djur trivs bäst i familjemiljö. Rummen städas varje dag och kiss och bajs tas bort från sandlådan 2 gånger/dag, eller mer om det behövs, för att det ska lukta rent och gott. Lådorna är täckta med huv och lucka och har även ett kolfilter för bästa effekt mot dålig lukt. 

 

I rummen finns ett mysigt klösträd i olika nivåer och hyllor att klättra på. Det finns en TV  på rullbord som alla rummen delar på (vi planerar fler tv-apparater så småningom) och då kan till exempel de två privata rummen se "Animal Planet" eller någon video på roliga djur på förmiddagen och de tre mittenrummen kan se en stund på eftermiddagen. Gästerna tycker att det är rätt kul.

 

Det finns också en bänk med en mjukt underlag på där det går bra att lägga medhavda filtar och liggunderlag. Många katter vill ha lite "egen" lukt hemmifrån som minskar stressen så det är bra om man har lite grejor med "matte och husselukt" med sig. Vill man ha med kattens bur som sovplats så går givetvis det bra. Vi satsar på kvalité och komfort och att det ska vara ljust, luftigt och trevligt.