Vistbacka Kattpensionat

 

 

Älvsbyn, Norrbotten

 

En dag hos oss

Det blir lite godis till gästerna varje dag.

Vi börjar klockan 7 med att titta till alla gästerna, rensa kattlådor, byta vatten, ge mat och städa. Sen blir det lite kel och lek med de som vill. En del är trötta och vill vara ifred efter nattens busande så då sitter vi bara en stund och pratar lite.

 

Fönstret till balkongen öppnas också på morgonen för att vädra och om vädret tillåter så får det vara öppet under dagen och de får vara ute där så mycket de vill och njuta av fågelkvitter, lukter och naturen utanför. Är det för kallt står det öppet en liten stund medan vi fixar rummet och då brukar gästerna se till att få sig lite frisk luft. 

 

Mitt på dagen kollas lådor och tillgång till mat och vatten en gång till och det blir lite busande och mysande en stund.

 

På eftermiddagen rensas lådorna och det byts vatten och det blir matdags igen. Vi fixar även till så det ser snyggt och trevligt ut i rummen. Nu kammar vi de katter som tillåter det och det blir mer mer mys och lek. 

 

Mellan 21-22 tittar vi till gästerna inför natten, pratar en stund och säger godnatt.

 

Eftersom vi har rummen på vår övervåning så hör vi gästerna hela dagen och de hör oss när vi stökar på här nere. Vi går även upp till dem fler gånger om någon känner sig ensam och jamar och vill ha sällskap.